Szolgáltatások

Szolgáltatások

Szakmai oktatás, továbbképzés

Képzések és tanfolyamok listája; részletes bemutatása, hogy mit tartalmaznak a különböző képzések. Jelentkezés az aktuális oktatási napokra.

További információk

Diagnosztikai mérés, szakértés

Rezgésdiagnosztika, gépmozgás-animáció, termográfia, BlowerDoor, ultrahang mérés és villanymotoranalízis szolgáltatások.

További információk

Dinamikus kiegyensúlyozás

A forgógépek világában a leggyakrabban előforduló hiba a kiegyensúlyozatlanság. Amiatt, hogy ilyenkor a súlyközéppont (ill. súlyközépvonal) és a forgásközéppont (ill. forgástengely) nem esik egybe, centrifugális erőhatás lép fel. E hatás terheli a forgórész alátámasztását, a csapágyakat és a tartószerkezetüket.

További információk

Gépgeometriai mérés, beállítás

Nem ritkán komplex gépbeállítások, geometriai méretek ellenőrzése szükséges. A beállítások minél pontosabb elvégzése, a méretek precíziós ellenőrzése nagyon fontos feladat a gépek megfelelő működésének biztosítása, a gépelemek és csapágyak terhelésének csökkentése, élettartamának növelése érdekében.

További információk

Kalibrálás, fejlesztés, szerviz

Mind a rezgésérzékelők, mind a hozzájuk tartozó jelfeldolgozó elektronikák pontossága változhat az idők folyamán. A rezgésmérő műszerek felhasználóinak rendszeresen felmerülő igénye az eszközeik pontosságának ismerete. Vonatkozik ez az egyszerű kézi rezgésmérő műszerektől kezdve az analizátorokon keresztül a telepített rendszerekig. A szolgáltatásunkkal igyekszünk a felmerülő igényeknek eleget tenni. Lehetőség van csak magának a rezgésérzékelőnek (jelfeldolgozó elektronika nélkül), illetve komplett műszereknek és mérőláncoknak a kalibrálására is.

További információk

Műszer- és érzékelőkölcsönzés

A gyakorló diagnoszták, méréssel foglalkozó szakemberek közül szinte biztosra vehető, hogy mindenkivel előfordult már az a nemkívánatos eset, hogy az adott feladathoz nem állt rendelkezésre megfelelő ill. elegendő mérőeszköz. Az új beszerzése hosszadalmas lehet, esetleg financiális gondok léphetnek fel. Ilyenkor kénytelenek ésszerű kompromisszumokra törekedni, műszakilag még elfogadható megoldásokat eszközölni.

További információk